Sluiting toetreding van nieuwe zorgaanbieders

29 maart 2022

Er zijn tal van redenen om toetreding van nieuwe zorgaanbieders voor alle producten te sluiten.

  • Er zijn momenteel 229 aanbieders gecontracteerd voor Jeugd, Wmo en Beschermd Wonen. Circa 50  zorgaanbieders verzorgt 80% van de totale omzet.
  • De afgelopen jaren was elk jaar een substantieel deel van de (kleinere) zorgaanbieders zelfs geheel verstoken van omzet in onze regio.
  • Het aantal aanbieders loopt te hoog op en het zorgaanbod raakt te versplinterd om adequaat contractmanagement te voeren en om de aanbieders goed te kunnen monitoren.
  • De keuzevrijheid voor inwoners zal niet in het geding komen aangezien er ruim voldoende aanbod beschikbaar is.

Uitzonderingen mogelijk maken

Het besluit is daarom om ingaande 1 april 2022 toetreding alleen mogelijk te maken in die gevallen dat aanbieders een evidente meerwaarde voor het zorglandschap leveren. Om te bepalen of daar bij uw dienstverlening sprake van is,  vragen we u om als eerste stap te mailen voor welke producten, voor welke doelgroep en op welke locatie u diensten wil verlenen. U kunt dit mailen naar nsdmh@gouda.nl.

Team RWO (Regionale Werkorganisatie Sociaal Domein)


Contact Webarchief, Disclaimer, Privacyverklaring             Naar het begin van de pagina

// (function($){ $(window).scroll(function() { if ($(this).scrollTop() > 600) { $('#toTop:hidden').stop(true, true).fadeIn(); } else { $('#toTop').stop(true, true).fadeOut(); } }); })(jQuery); // ]]>