Inkoop 2025
Onze huidige overeenkomsten lopen tot 2025. Informatie met betrekking tot de inkoop 2025 vindt u hier
-
Sluiting toetreding van nieuwe zorgaanbieders
29 maart 2022
Er zijn tal van redenen om toetreding van nieuwe zorgaanbieders voor alle producten te sluiten.
- Er zijn momenteel 229 aanbieders gecontracteerd voor Jeugd, Wmo en Beschermd Wonen. Circa 50 zorgaanbieders verzorgt 80% van de totale omzet.
- De afgelopen jaren was elk jaar een substantieel deel van de (kleinere) zorgaanbieders zelfs geheel verstoken van omzet in onze regio.
- Het aantal aanbieders loopt te hoog op en het zorgaanbod raakt te versplinterd om adequaat contractmanagement te voeren en om de aanbieders goed te kunnen monitoren.
- De keuzevrijheid voor inwoners zal niet in het geding komen aangezien er ruim voldoende aanbod beschikbaar is.
Uitzonderingen mogelijk maken
Het besluit is daarom om ingaande 1 april 2022 toetreding alleen mogelijk te maken in die gevallen dat aanbieders een evidente meerwaarde voor het zorglandschap leveren. Om te bepalen of daar bij uw dienstverlening sprake van is, vragen we u om als eerste stap te mailen voor welke producten, voor welke doelgroep en op welke locatie u diensten wil verlenen. U kunt dit mailen naar nsdmh@gouda.nl.
Team RWO (Regionale Werkorganisatie Sociaal Domein)
Contractering
De afdeling Regionale Werkorganisatie Sociaal Domein (RWO) van de gemeente Gouda contracteert zorg en ondersteuning voor de regio Midden-Holland. Dat doet zij voor de diensten Jeugdhulp, Wmo en Beschermd Wonen. De afdeling RWO sluit contracten met professionele dienstverleners tot 2025 via het zogenaamde open house model (voorheen Bestuurlijk Aanbesteden genoemd).
De diensten waarvoor zorgaanbieders gecontracteerd kunnen zijn, vindt u samen met de voorwaarden en tarieven in op de pagina Diensten en Tarieven. Bij een aantal diensten gelden specifieke voorwaarden waaraan aanbieders moeten voldoen om deze zorg te mogen leveren.
Om diensten te kunnen leveren dienen partijen drie overeenkomsten te sluiten (de huidige overeenkomsten lopen tot 2025):
- De Basisovereenkomst(en) Wmo, Jeugdhulp en/of Beschermd Wonen (met de spelregels binnen het netwerk van Dienstverleners en Gemeenten). In verband met de verlenging van de Basisovereenkomst is een addendum toegevoegd. Bijlage 4 Basisovereenkomst.
- De Deelovereenkomst(en) Begeleiding, Hulp bij Huishouden, Jeugdhulp en/of Beschermd Wonen met de spelregels voor bepaalde typen diensten.
- De individuele bijlage II Jeugdhulp, Bijlage II Begeleiding, Bijlage II Hulp bij Huishouden en Bijlage II Beschermd Wonen met de door u te leveren diensten en specifieke spelregels.
Na contractering
Na de contractering worden uw diensten opgenomen in de Zorgkeuze Midden-Holland (Startpunt). Deze module geeft inzicht in alle diensten die in de regio worden aangeboden en hiermee is het voor inwoners en consulenten makkelijker om de juiste zorgaanbieder te kiezen. Beschermd wonen verloopt via een ander proces, namelijk via een plaatsingscommissie.
Gemeenten zorgen voor toewijzing en afhandeling van declaraties
De gemeenten in de regio zijn zelf verantwoordelijk voor de contacten met hun inwoners, de toewijzing van zorg, het berichtenverkeer en afhandeling van de declaraties van de geleverde zorg. Contactgegevens, afspraken voor de declaratieafhandeling en andere administratieve afspraken vindt u op de pagina Toewijzing en Declaratie.
Heeft u nog vragen?
U kunt contact opnemen via het contactformulier of door te mailen naar NSDMH@gouda.nl.